День Європи – свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу  9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року.

Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні само ідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

На сьогодні День Європи поряд з єдиною європейською валютою євро, синім прапором на якому зображено коло золотих зірок, та гімном є політичним символом та атрибутом Європейського Союзу.   

 Головною метою святкових заходів у рамках відзначення Дня Європи в країнах ЄС є поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

В Червонокутській загальноосвітній школі  з 12 по 16 травня також  відзначили День Європи:

1-4 класи – виховна година  «Мандрівка країнами Європи»

5-8 класи – «Будьмо знайом ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: shkola1 | Дата: 13.05.2014 | Коментарі (0)

Дорогі  наші  ветерани!

Від  всього нашого шкільного колективу прийміть найщиріші вітання з цим світлим, мирним, радісним Днем перемоги!

Бажаємо вам щастя, здоров'я, мирного неба над головою, достойної зміни та ще довгих років життя!

******* 

Біля братських могил
Не рідшає стрій
Кличе Вічний вогонь.
Плин років не порушить...
Хоча знову поменшало
Срібних сивин,
В серці пам'ять живе,
Зігріваючи душі.


******

Ви знов сьогодні поряд з нами,
Та невблаганний плин років...
Гроза відлунює громами
В старих листах поміж рядків...
Умитий ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: shkola1 | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

   З 21.04.2014року по 25.04.2014 року у школі було проведено Тиждень основ безпеки життєдіяльності та охорони праці. У ході проведення Тижня  було проведено ряд заходів, а саме:

 1.       Класні керівники провели тематичні виховні заходи.

 2. У 1-4 класах класоводами були проведені відкриті тематичні уроки–тренінги:

- небезпека вдома, на вулиці;

- при зустрічі зі свійськими та дикими тваринами;

- безпека на дорогах;

- правила поведінки під час пожеж та на воді;

- наслідки ураження електричним струмом;

- правила поведінки при користуванні вибухонебезпечними речовинами.

   3. У 2 - 8 класах вчителем образотворчого мистецтва —проведено конкурс малюнків: «Охорона праці очима дітей».

   4. Для учнів 1-11 класів  директор школи провів бесіду за темою: «Мандрівка по небезп ... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: shkola1 | Дата: 05.05.2014 | Коментарі (0)

    Завтра, 26 квітня, буде відзначатися одна із найтрагічніших дат  в історії сучасної України - 28 річниця з дня аварії на Чорнобильській АЕС.

   Сьогодні у нашій школі відбулося вшанування цієї трагічної дати та пам'яті загиблих ліквідаторів аварії. Діти підготували лінійку, на якій розповідали вірші про Чорнобильську катастрофу, зачитували спогади учасників ліквідації наслідків аварії, згадували загиблих.

   Протягом дня у школі горіла свіча пам'яті про цю страшну подію.

У світі є небагато назв, що відомі краще, ніж "ЧОРНОБИЛЬ". І лише деякі події викликали більше суперечок серед учених, співробітників урядових закладів і громадськості. Протягом десятиліття після вибухів, що зруйнували ядерний реактор на Україні, ця аварія і її наслідки ретельно вивчалися. Сь ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Додав: shkola1 | Дата: 25.04.2014 | Коментарі (0)

Старшокласники Червонокутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 провели пошуково-дослідницьку роботу по встановленню місцезнаходження невідомих могил, місць поховань воїнів Великої Вітчизняної війни на території села. Учні відвідали ветерана Великої Вітчизняної війни Щедрова Петра Михайловича, 1926 року народження, який допоміг упорядкувати зібраний раніше матеріал.

      На території сільського кладовища  знаходиться братська могила двадцяти семи червоноармійців, які загинули при визволенні села в січні-березні 1944року, їх імена невідомі. В 1965 році, на 20-ту річницю Перемоги в Великій Вітчизняній війні їх останки  в парку біля Будинку культури викопали жителі села і перенесли в братську могилу на сільському кладовищі, де зараз є пам’ятний знак. Також разом з останками двадцяти семи солдатів були викопані останки розстріляного  ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: shkola1 | Дата: 22.04.2014 | Коментарі (0)

  Вже 70 років відділяють нас від тих полум’яних подій Великої Вітчизняної війни, але рани війни ніколи не загояться в народній душі. Український народ завжди пам’ятатиме, яку ціну було сплачено за кожний метр нашої землі.

  14 квітня 2014 року минає 80 років з часу заснування почесного звання «Героя Радянського Союзу», як найвищої відзнаки за особисті або колективні заслуги перед державою,пов’язані із здійсненням героїчного подвигу.                                                        У школі на загальношкільній лінійці була проведена інформаційна хвилина «В пам’яті народній завжди живий». Де згадали Героїв Радянського Союзу, та серед них Подзігуна Володимира Пилиповича,якому було присвоєно Указом Прези ... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: shkola1 | Дата: 15.04.2014 | Коментарі (0)

Історія пілотованих польотів у космос

  Перший в світі політ людини в космос відбувся 12 квітня 1961 року. 6 години 7 хвилин з космодрому Байконур зі стартового майданчика був здійснений пуск ракети носія "Схід-К72К", яка вивела на навколоземну орбіту радянський космічний корабель "Схід". Космічний корабель пілотував Юрій Гагарін (позивний першого космонавта Землі - "Кедр"). Дублером був Герман Титов, запасним космонавтом - Григорій Антипатії. Політ тривав 1 годину 45 хвилин. Після вчинення одного обороту навколо Землі апарат корабля здійснив посадку на території СРСР у саратовській області.
   Перший добовий космічний політ здійснив космонавт Герман Степанович Тітов з 6 по 7 серпня 1961 року на космічному кораблі "Схід-2".
   Перший груповий політ двох кораблів - &qu ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Додав: shkola1 | Дата: 11.04.2014 | Коментарі (0)

Особи, яким надано право вступати без сертифіката ЗНО.

       Згідно з умовами прийму у вищі навчальні заклади у 2014 році, право брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів у вищому навчальному закладі з конкурсних предметів або за результатами зовнішнього незалежного оцінювання за їх вибором мають особи, які отримали повну загальну середню освіту у 2007 році чи раніше.

       Ця норма застосовується до осіб, які поступають як на заочні, так і на стаціонарні відділення вищих навчальних закладів України.

     Також право брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі або за результатами ЗНО за їх вибором мають особи з обмеженими фізичними можливостями (інваліди І та ІІ груп, діти-інваліди).

      Умови вступу також надають право не складати ЗНО ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: shkola1 | Дата: 09.04.2014 | Коментарі (0)

  Дуже швидко спливає час. Здається, ще вчора наші першокласники прийшли до школи, а вже через 2 місяці закінчують 1 клас. За цей період діти навчилися добре писати, читати і рахувати. Вони вже звикли, що їх називають шклярами. А саме головне, що вони закінчили вивчати свою першу і найголовнішу у житті книжку—буквар.

   Сьогодні  у першому класі відбулося свято «Прощання з Буквариком», а,отже, перша сходинка у великий світ знань пройдена. Його з нетерпінням чекали не лише малята, але і їхні батьки. Під керівництвом класовода Волкович Тетяни Василівни діти підготували цікавий театралізований концерт.

   Як щирі господарі, вони привітали присутніх і запросили у чарівний світ казки.

Переглядів: 466 | Додав: shkola1 | Дата: 04.04.2014 | Коментарі (0)

Щорічно 24 березня в усьому світі проводиться День боротьби з туберкульозом.

Саме цього дня в 1882-му році в Берліні доктор Роберт Кох оголосив про відкриття цієї страшної хвороби, яка до цих пір загрожує кожному з нас.

Туберкульоз – одне з найдавніших інфекційних захворювань. Це хронічне інфекційне захворювання характеризується утворенням в органах специфічних запальних змін. Туберкульоз вражає практично всі органи і системи організму. Але найбільш частою локалізацією туберкульозу є органи дихання.

Збудником туберкульозу є мікобактерії туберкульозу. Джерелом зараження є хворі люди або домашні тварини. Основне джерело зараження – хвора людина. Найчастіше туберкульоз поширюється повітряно-крапельним шляхом (через легені дорослої людини за добу проходить близько 15 кубометрів повітря). При кашлі, чханні, розмові хворого на туберкульоз в повітря, на підлогу і стіни кімнати, предмети побуту, потрапляють дрібні крапельки мокротиння й слини. Мікроб ... Читати далі »

Переглядів: 800 | Додав: shkola1 | Дата: 01.04.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 44 45 »