Наказом МОН від 16 червня 2014 року № 716 «Про затвердження Змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 25 жовтня 2013 року № 1474», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 1 серпня 2014 року за № 898/25675, внесено зміни до Положення про студентські (учнівські) квитки державного зразка.

   Відповідно до змін, навчальні заклади при формуванні замовлення на виготовлення студентських (учнівських) квитків державного зразка самостійно визначаються зі зразком картки студентського (учнівського) квитка.

  Зі зразками студентського та учнівського квитків можна ознайомитися у додатках до наказу.

 
Переглядів: 552 | Додав: shkola1 | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

 Конкурс «Іntel-Техно Україна»

 

З метою виявлення та підтримки обдарованої в різноманітних сферах науки й техніки учнівської молоді, інтеграції в міжнародний освітній простір, представництво корпорації Intel в Україні, афельований організатор конкурсу  Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки оголошують про проведення одного з 2-х національних етапів Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF-2015: Всеукраїнського конкурсу «Intel-Техно Україна».

Всеукраїнський конкурс «Intel-Техно Україна» у 2014/2015 навчальному році проводиться в рамках Міжнародної освітньої програми Intel ISEF, а також в рамках Всеукраїнського Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge».

Конкурс «Intel-Техно Україна» проводить ... Читати далі »

Переглядів: 409 | Додав: shkola1 | Дата: 11.08.2014 | Коментарі (0)

   Вищі навчальні заклади завершили прийом заяв про вступ від абітурієнтів та розпочали формування рейтингових списків вступників, які будуть рекомендовані на навчання за кошти державного замовлення.

   Рейтинговий список вступників, які вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, оприлюднюється не пізніше 12.00 години 2 серпня.

   Списки вступників, рекомендованих до зарахування, оприлюднюються шляхом розміщення на інформаційних стендах приймальних комісій та веб-сайті вищого навчального закладу.

   Після цього в абітурієнтів буде три дні (до 18.00 год. 4 серпня) для того, щоб подати оригінали документів у той ВНЗ, який рекомендував їх до зарахування.

   Оновлений список рекомендованих до зарахування оприлюднюється не пізніше 12.00 години 5 серпня.

    ... Читати далі »

Переглядів: 386 | Додав: shkola1 | Дата: 04.08.2014 | Коментарі (0)

   З метою підвищення ефективності функціонування загальнодержавної системи боротьби з терористичною діяльністю, здійснення заходів, спрямованих на убезпечення об’єктів від можливих терористичних посягань, Міністерство освіти і науки України доручило начальникам  (директорам) управлінь (департаментів) освіти і науки обласних, Київської міської  державних адміністрацій, ректорам (директорам) інститутів післядипломної педагогічної освіти, керівникам навчальних закладів (лист МОН від 25.07.2014 № 1/9-372):

- регулярно організовувати й проводити  в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах заходи з метою підготовки педагогічних працівників, учнів та студентів до дій в умовах загрози чи вчинення терористичного акту, а також у випадку надходження інформації про це;

- вживати додаткових організаційних заходів щодо ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: shkola1 | Дата: 28.07.2014 | Коментарі (0)

   Шановні матері, батьки, дружини, діти та рідні  воїнів, загиблих  під час військових дій на Сході України!

   Колектив Червонокутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 висловлює глибоке спічуття з приводу втрати ваших рідних та близьких. Ми розуміємо, що немає таких слів, які могли би вас втішити. Наша держава вкотре буде ховати своїх синів, які віддали своє життя заради миру в Україні. Вони загинули як герої. Ми їх ніколи не забудемо і завжди будемо пам'ятати воїнів, які  ціною власного життя захищали життя жителів всієї України. Слава Україні! Героям слава! Царство небесне всім воїнам! Нехай земля їм буде пухом!

Переглядів: 394 | Додав: shkola1 | Дата: 21.07.2014 | Коментарі (0)

  12 липня  відзначалося свято святих первоверховних апостолів Петра і Павла (День Петра і Павла). Це  християнське свято було відоме з часів раннього християнства і відзначалося ще в часи Римської імперії.

   Петро і Павло є двома найбільш шанованими апостолами як у православній, так і в католицькій церкві. За особливо ревне служіння Господу і поширення віри Христової їх називають первоверховними святими апостолами.

   Апостола Петра вважають засновником Римської церкви, тому католики шанують його як   першого папу Римського. А апостол Павло не входив до числа Дванадцяти апостолів. В юності він брав участь у переслідуванні християн, але після зустрічі з воскреслим Ісусом Христом прийняв християнство і створив апостольську місію. Завдяки «апостолу язичників» було створено безліч християнських громад на Балканському півострові і в Малій Азії.

   У деяких країнах це свято в ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Додав: shkola1 | Дата: 14.07.2014 | Коментарі (0)

   Іоан Предтеча, Іван Хреститель, Іоанн Предтеча, Іван Предтеча, Йоан Хреститель, Йоан Предтеча, Іоан Хреститель — пророк, мученик, після Діви Марії найбільший святий. Про пророка Господь  Ісус  Христос казав: «Серед народжених жонами не поставав (пророк) більший від Івана Хрестителя». Іван Хрестительпрославляється Церквою, як «янгол, і апостол, і мученик, і пророк, і свічар, і друг Христів, і пророків печатка, і заступник старої та нової благодаті, і серед народжених пречесніший, і світлого Слова глас».

   Пророк Іоан Хреститель був сином священика Захарії (з роду Аарона) і праведної Єлизавети (з роду царя Давида), родички Пресвятої Богородиці, коли вони були у похилому віці й вже не сподівалися на потомство. Він був посланий Богом, щоб приготувати вибраний народ до визнання Ісуса Христа Месією. Жили його батьки біля Хеврону (у Нагірній країні) ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: shkola1 | Дата: 08.07.2014 | Коментарі (0)

День Конституції України
28 червня Україна щорічно відзначає - День Конституції.
   28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави.
   Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту - про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.
   Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.
   Прийняття конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
   Дана консти ... Читати далі »
Переглядів: 483 | Додав: shkola1 | Дата: 01.07.2014 | Коментарі (0)

Теперішнє керівництво Міністерства освіти і науки України приступило до виконання своїх обов’язків вже після того, як всі процедури щодо відбору рукописів підручників були здійснені. Скасовувати їх у березні не було правових підстав, оскільки жоден автор чи видавництво не оскаржували результати. Натомість була залучена громадськість до обговорення змісту рукописів підручників для учнів 6-х класів. Там, де було необхідно, відбулися зміни у текстах й усунені очевидні недоліки.

Так само, було проведено громадську експертизу вже виданих раніше підручників для 3-го класу, а також рукописів тих книжок, що не були видрукувані у 2013 році. У 2010-2014 рр. в Інституті інноваційних технологій і змісту освіти МОН накопичилися десятки рукописів, що навмисно не розглядалися й складалися у «довгу шухляду». У такий спосіб вони зумисно не допускалися на конкурси підручників. Іноді організовувалис ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: shkola1 | Дата: 23.06.2014 | Коментарі (0)

 

  День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни — день пам'яті в України. Відзначається щорічно 22 червня, у день, коли німецька армія вторглася на територію СРСР/УРСР. Встановлений напередодні 60-ої річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр, війни в історії українського народу, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника (всього ж загинуло понад 25 млн радянських громадян). 22 червня 1941 року – одна із найсумніших дат в історії всього пострадянського простору.

     22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Цей день встановлено в Україні «…з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…&r ... Читати далі »

Переглядів: 1336 | Додав: shkola1 | Дата: 20.06.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 44 45 »