10:27
День Петра і Павла

  12 липня  відзначалося свято святих первоверховних апостолів Петра і Павла (День Петра і Павла). Це  християнське свято було відоме з часів раннього християнства і відзначалося ще в часи Римської імперії.

   Петро і Павло є двома найбільш шанованими апостолами як у православній, так і в католицькій церкві. За особливо ревне служіння Господу і поширення віри Христової їх називають первоверховними святими апостолами.

   Апостола Петра вважають засновником Римської церкви, тому католики шанують його як   першого папу Римського. А апостол Павло не входив до числа Дванадцяти апостолів. В юності він брав участь у переслідуванні християн, але після зустрічі з воскреслим Ісусом Христом прийняв християнство і створив апостольську місію. Завдяки «апостолу язичників» було створено безліч християнських громад на Балканському півострові і в Малій Азії.

   У деяких країнах це свято відзначається на державному рівні і є офіційним вихідним днем. До них відносяться Перу, Чилі, Мальта, Ватикан і Уолліс Футуна. У Швейцарії день Петра і Павла офіційно відзначається в кантонах Граубюнден і Тічино, а в Іспанії це муніципальний свято в Мадриді.

Переглядів: 437 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: