14:30
День пам’яті жертв політичних репресій

   День пам’яті жертв політичних репресій вшановується в Україні в третю неділю травня за минулорічним указом Президента.17 травня  в країні приспущені державні прапори, обмежено проведення розважальних заходів. Раніше День пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій відзначався за президентським указом 2000 року в четверту суботу листопада; тепер у листопаді залишилося вшанування пам’яті жертв голодоморів. З метою формування національної свідомості, патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, та гідного вшанування жертв політичних репресій в школі проведено лінійку-пам'яті жертв політичних репресій, запалено свічку, хвилиною мовчання вшановано всіх загиблих. Було проведено уроки пам’яті «Трагічні сторінки історії України» у 5-8 класах та  усні журнали  «Пам’яті безвинно звинувачених»,«Пам'ять про невинно убієнних не згасне ніколи»у 9-11класах.

  В шкільній бібліотеці було організовано постійно діючу виставку документальної та історико-краєзнавчої літератури на тему політичних репресій. 

   Перед нами, нащадками тих, кому вдалося пережити жахливі часи переслідувань, і тих, кому цього не судилося, постало завдання надзвичайної моральної та політичної ваги - вшанувати пам'ять жертв політичних репресій, донести майбутнім поколінням інформацію про жахливий період в історії українського народу.

 

Переглядів: 504 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: