11:25
Моя країна - рідна Україна

А ти в ній – зірка, світле диво дня,

Кобзарю наш, як кетяги калини,

Ти славну землю словом освятив…

 

        Безсмертне ім'я Тараса Григоровича Шевченка і його неповторні твори ось уже стільки років живуть в серцях народу, в його мріях та сподіваннях, пробуджуючи щирі та благородні почуття. Його портрети висять на стінах кожного навчального закладу, а «Кобзар» відомий у всьому світі. Т.Шевченко – це та людина, з якої варто брати приклад,коли йдеться про патріотизм.

       Традиційно на початку березня в нашій школі вшановується пам'ять Т. Шевченка та проходить предметний тиждень , присвячений Великому Кобзареві. В шкільній бібліотеці увазі учнів представлено куточок «Ми чуємо тебе,Кобзарю, крізь століття».

      7 березня відбувся конкурс плакатів «Устами Великого Кобзаря». Учні презентували створені ними роботи, на яких обов'язково мав бути вислів Т.Шевченка. Для захисту своєї роботи вони читали напам'ять вірші поета. Прозвучали поезії «Доля», «Заповіт», «Тече вода з-під явора», «Мені однаково» та ін..

     9 березня в стінах школи відбулася загальношкільна лінійка «Хай квітне у віках Шевченко й Україна», яку підготували та провели учні 6 та 9 класів.

      10 березня учні 6-9 класів мали змогу показати свої знання в грі «Поле чудес» за творчістю Т.Шевченка. Серед переможців – Гайдай Ілона(9 кл.), Орлов Олександр (8кл.), Осадча Аліна (6 кл.)

      Цього ж дня пройшов урок-конференція «Невідомий Шевченко», який сприяв вихованню поваги не тільки до Шевченкового слова, а й зацікавленість до детального вивчення біографії та різнобічної творчості митця.

     Тиждень української літератури за календарним терміном завершився. Але гордий український дух великого Кобзаря перебуває з учнями і досі. Нехай вогонь його слова запалює в кожній душі віру , надію і любов .

«Тарасе, як велів зробили,

Твій «Заповіт» не забули,

Кайдани дужими руками порвали,

Украйну вберегли.

І тебе «в сім'ї великій,

В сім'ї вольній, новій,

Не забули пом'янути

Незлим тихим словом»…

Переглядів: 378 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: