11:41
Тиждень англійської мови в школі

   У нашій школі з 8.02 по 12.02 2016 року було проведено тиждень англійської мови. Так як заходи проводились напередодні дня Святого Валентина, тематикою їх більшості було саме це свято, проте було і багато інших конкурсів та заходів.

   Вивчення англійської мови – процес складний, але багатогранний і цікавий. Під час вивчення англійської мови ми знайомимося з традиціями і звичаями інших народів.

   Метою проведення тижня англійської мови є удосконалення знань, умінь та навичок отриманих на уроках англійської мови, розширення ерудиції учнів, розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також уміння концентрувати увагу, логічно висловлювати думки, виховувати інтерес до вивчення англійської мови.

   У понеділок на лінійці вчителями англійської мови було оголошено відкриття тижня англійської мови, названі усі заходи та конкурси та визначено, які класи братимуть у них участь. Учні 5-11 класів отримали завдання підготувати стінгазету на тему «EnglishSpeakingCountries» та мали чотири дня для виготовлення власних «валентинок» з текстом привітання на англійській мові. Протягом тижня працювала святкова пошта. У холі було розміщено «поштову скриньку», всі учні мали змогу привітати друзів, однокласників та учителів з Днем Святого Валентина. Наприкінці тижня шкільні листоноші розносили «валентинки» за адресами.

   У вівторок для учнів 1 класу пройшли забави з літерами «Letterfun», метою яких було зацікавити молодших школярів до вивчення англійської мови, повторення алфавіту в ігровій формі. Учні 3 класу грали у доміно «Fruits», метою якого є розвиток логічного мислення, дрібної моторики, навичок усного мовлення та спостережливості.для учнів 7-10 класів був проведений конкурс меню «Myownrestaurant». Переможцями стали: Шерстобітов В., Дем’янчук А., Орлов О. – 7 кл., Лисенко О., Хоменко М. – 10 кл. Метою конкурсу було узагальнення умінь та навичок учнів з теми «Кухня», розвиток уяви, творчості, перевірка знання лексичних одиниць; виховання інтересу до страв народів світу.

   У середу учні старших класів розповіли молодшим школярам історії та легенди виникнення Дня Святого Валентина. Метою заходу було ознайомлення учнів з іноземною культурою, даним святом, його походженням та способами святкування.

   У четвер для учнів 5-11 класів було проведено конкурс стінгазет «EnglishSpeakingCountries». Кожен клас повинен був підготувати свою стіннівку.

    Грамотами було нагороджено учнів 8 класу за зайняте друге місце у конкурсі

та учнів 10 класу за зайняте перше місце.

     Метою заходу було виховувати та підтримувати у школярів мотивацію до оволодіння іноземною мовою, розширити знання про культуру країни, мова якої вивчається, формувати лінгвокраїнознавчу компетенцію школярів, навчити учнів працювати з додатковою літературою та Інтернет ресурсами, а також розвиток творчих умінь.

   У п’ятницю була проведена вікторина «Знавці англійської мови» для учнів 5-7 класів. Старшокласники створили журі конкурсу.

   У вікторині було три завдання: вгадати слово за визначенням, відповісти на запитання та виправити помилку в реченні.

   Журі слідкувало за правильністю відповідей та підраховувало бали.

   Переможцями вікторини стали учні 7 класу, за що були нагороджені грамотою.

    Метою вікторини було узагальнити уміння та навички учнів з вивченого матеріалу, розширити лінгвістичний кругозір учнів, розвивати інтелектуальні здібності учнів за допомогою гри. Учні із задоволенням виконували цікаві завдання та намагались перемогти. За допомогою гри учні вдосконалювали навички читання, аудіювання та говоріння, розвивали логічне мислення, пам'ять та увагу. Крім того, учні навчилися співпрацювати у командах для досягнення спільної мети, а також конкурентоспроможності та впевненості у своїх силах та знаннях. Мета заходу була максимально досягнута.

   Головною метою проведення тижня англійської мови було підвищення мотивації серед учнів до вивчення англійської мови, розвивати в учнів навички слухання та говоріння іноземною мовою, розвиток інтересу до творчості, логічного мислення та пам’яті.

   Мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з іноземної мови та спробували свої сили у різноманітних конкурсах. Всі переможці та активні учасники були нагороджені грамотами, найкращі знавці у кожному класі отримали винагороду в якості заслужених оцінок.

Переглядів: 526 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: