10:20
День Петра і Павла

    12     липня — відзначалося  свято  пам’яті апостолів Петра і Павла. Петро (до хрещення — Симон) — брат апостола Андрія Первознанного. Спочатку він жив звичайним життям, разом із братом рибалив. Але настав день, коли Андрій Первованний, який першим почув заклик Ісуса Христа, привів до Сина Божого і Петра. З тих пір  Петро став одним з перших дванадцятьох  апостолів Господа. Під час своїх мандрів Ісус якось запитав учнів, за кого люди його визнають і за кого визнають його учні. Відповіді були різні, але жодна з них не була близькою до істини. І лише учень Петро сказав: "Ти — Христос, Син Бога живого". Христос сказав у відповідь: "Блаженний ти, Симоне, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але мій небесний Отець".

    Саме йому Ісус Христос по закінченні Таємної вечері напророчив, що Петро зречеться тричі Господа ще до того, як заспівають півні. Так і сталося, як сказав Син Божий: Ісуса Хригта схопили, а Петра, який назирці пішов слідом, упізнали люди. Він тричі зрікся Господа, та ще й заприсягся, що не знає Ісуса. Ці три страшні зречення були "анульовані" лише після вознесіння Ісуса Христа, який наділив Петра пастирською владою. Від цього моменту й почалася пропо - відницька діяльність Петра в країнах Сходу.

    На відміну від апостола Петра, святий Павло не був знайомий із Ісусом Христом за життя й не був у числі його перших дванадцятьох апостолів. За походженням він був із багатого римського роду, заробляв на життя тим, що виготовляв намети. Павло спочатку ненавидів перших християн, оскільки був відданий іудейській вірі, навіть брав участь в арештах християн у Єрусалимі та побитті первомученика Стефана. Одного разу він відправився в Дамаск з метою переслідування християм, але дорогою побачив чудесне світло з неба, від якого впав на землю й осліп. До того ж, за церковними переказани, тієї ж миті він почув голос з неба, який докоряв йому переслідуваннями Бога. Це був вирішальний момент у житті Павла. Зір йому повернув своїми молитвами християнин Ананія, і Павло прийняв хрещення та почав проповідувати християнство в Аравії, Дамаску й ін. Багато чудесних зцілень по-дарував вів невіруючим язичникам, його навіть почали вважати богом і хотіли принести йому жертву.

   Тоді царював імператор Нерон. Почавши як правитель досить мудрий і моральний, він, за свідченням істориків. Швидко заплутався в політичних інтригах, піддався впливу своєї палкої, неприборканої вдачі та занадто багатої фантазії. Після страшної пожежі в Римі почалися масові страти невинних людей, у першу чергу прибічників християнської релігії. Перону дуже не до вподоби були перші в історії людства християнські твори. А саме в ті роки були складені перші Євангелія чотирма апостолами. Силою слова й духу переконував людей в істинності християнської віри і святий апостол Петро, створюючи свої послання. Два послання до християн залишив після себе святий апостол Петро, а апостолу  Павлу належить один із найважливіших для християн творів — Книга дій апостольських.

Петра, і Павла було схоплено за проповідницьку діяльність і страчено в 76 році.

Використано матеріали  ресурсу:  http://tradycija.com.ua/

Переглядів: 567 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: