09:22
День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

    22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Його відзначають щорічно відповідно  до указу президента № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року.

    Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого українця. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

    74 роки тому розпочалась Велика Вітчизняна війна.
Фашистська Німеччина без оголошення війни напала на Радянський Союз. Армія і населення країни не були до цього готові. У перший же день було знищено 1200 радянських літаків. Червона Армія не була моторизована, командний склад через сталінських репресій кінця 1930-х років складався в основному з малодосвідчених полководців. Верховний же головнокомандувач  Йосип  Сталін перебував весь цей час в розгубленості і не звертався до радянського народу аж до 3 липня.

Переглядів: 546 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Sergnof  
<a href=http://zmkshop.ru/novosti/idet-polnym-khodom-izgotovlenie-bashen-svyazi-iz-bystrovozvodimykh-metallokonstruktsiy/>металлические башни для чего</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *: