13:59
День Європи

 

  Європейський Союз – це об’єднання 27 демократичних європейських країн, які підписали так званий Маастрихтський договір 7 лютого 1992 року в Нідерландах (чинний з 1 листопада 1993 року). ЄС унікальне міжнародне утворення, яке поєднує ознаки міжнародної організації та держави, однак формально не є ні тим , ні іншим. Союз не є суб’єктом міжнародного публічного права, але має повноваження на участь у міжнародних відносинах та відіграє в них важливу роль.

    Європейський Союз заснований на принципах верховенства закону й демократії. Союз – це не нова держава, що створюється  з існуючих країн, його також не можна порівняти і з іншими міжнародними організаціями. Країни – члени ЄС делегують частину свого суверенітету спільним інститутам влади, що приставляють інтереси Союзу як єдиного цілого в  питаннях, що складають загальноєвропейський інтерес. А всі рішення і процедури випливають з основних договорів , ратифікованих країнами – членами.                                                                                                                                 

    На сьогодні День Європи поряд з єдиною європейською валютою євро, синім прапором на якому зображено коло золотих зірок, та гімном є політичним символом та атрибутом Європейського Союзу.

Головною метою святкових заходів у рамках відзначення Дня Європи в країнах ЄС є поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є: формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;                                                                                                                                - ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;                                                                                                            - популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;                                                                                                - залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.

На сьогодні одним з основних напрямків зовнішньої політики України, зокрема, є європейська інтеграція. З травня 2003 року в нашій державі започатковано традицію святкування Дня Європи, який безперечно став символом єднання географічної Європи. Відзначення Дня Європи  надасть нам змогу ще раз наочно переконатися у тому, що українське та європейське суспільство тісно пов’язане між собою не лише географічно, а й у історичному та духовному сенсі.

У нашій школі  протягом травня відбулися такі заходи:                                                                      Конкурс малюнка: «Європа майбутнього» 5-8 класи,                                                             «Європа – очима дітей» 1-4 класи.

У 9 класі  відбулася  дискусія на тему: «Креативна Європа очима учнів»

10 клас круглий стіл « Людина, її права та свободи як основні європейські цінності».

У 5-8 класи  з 20 травня по 24 травня   відбудеться відеокруїз: «Чарівними куточками Європи».

Переглядів: 811 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: