19:40
Про порядок закінчення 2012/2013 навчального року та проведення ДПА

                      ЖАШКІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

                                                          ВІДДІЛ ОСВІТИ

                                                               Н А К А З

 

       20.02 .2013                                                                                № 11

 

Про порядок закінчення 2012/2013 навчального року та проведення державної підсумкової атестації  у загальноосвітніх навчальних закладах району

 

 

На виконання листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 08.02.2013   № 1/9-92 „Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2012/2013 навчальному році”, наказу Головного управління освіти і науки облдержадміністрації від 18.02.2013  № 52 з означеного питання,

                                                         

                                                          Н  А  К  А  З  У  Ю:

 

      1.  Завершити  у  2012-2013 навчальному році навчальні заняття у всіх класах загальноосвітніх навчальних закладів 24 травня (25 травня - для шкіл з шестиденним робочим тижнем). Свято „Останнього дзвоника” провести у день завершення навчальних занять.

     2.  Навчальні екскурсії та навчальну практику  організувати відповідно до інструктивно-методичного листа Міністерства освіти і науки України від 06.02.2008  №1/9-61 та провести  у 1-4 класах – 27-30 травня,  у 5-8 класах і 10 класах – 27 травня – 7 червня.

3. Державну підсумкову атестацію у початковій школі в 4-х класах провести з 13 по 21 травня з української мови та читання, математики відповідно до розкладу навчальних занять на другому чи третьому уроці.

4. Державну підсумкову атестацію в основній школі провести з 28 травня  по 11 червня  з п’яти предметів: української мови (диктант) - 31 травня за завданнями, оголошеними Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України в день проведення атестації по телебаченню ( канал УТ-1) та радіо ; математики (інтегрований іспит з алгебри та геометрії)  - 3 червня за завданнями, оголошеними Головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації в день проведення атестації на обласному телебаченні та по обласному радіо; біології, географії, іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу ( може бути предмет, що вивчався поглиблено) – 4-11 червня.  З обов’язкових предметів державна атестація проводиться письмово,  а форму проведення ( усно чи письмово)  атестації  з предмету за вибором обирають учні.

5.Державну підсумкову атестацію у старшій школі провести з 27 по 31 травня  з трьох предметів у письмовій формі за збірниками завдань: 27 травня - з

 

 

української мови (обов’язково) у формі переказу за текстом,  визначеним та оголошеним Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України в день проведення атестації по телебаченню ( канал УТ-1) та радіо;  29 травня -  з історії України  або математики ( для учнів, які навчалися за універсальним профілем) чи з профільного предмета ( для учнів, які навчалися у класах інших профілів) , 31 травня – з предмета за вибором учнів. Завдання з математики (інтегрований іспит з алгебри та початків аналізу і геометрії) оголошуватимуться Головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації у день атестації на обласному телебаченні та по обласному радіо.

6. Документи про загальну середню освіту урочисто вручити випускникам 9-х класів  11 – 12 червня, випускникам 11-х – 1-2 червня 2013 року. Взяти до уваги, що форму вручення документів про загальну середню освіту та проведення з цієї нагоди урочистостей визначають навчальні заклади.

7. Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів :

7.1. Довести лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту  України від 08.02.2013 № 1/9-92 „Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2012/2013 навчальному році ” з додатками 1,2 та цей наказ відділу освіти до відома  педагогічних колективів загальноосвітніх навчальних закладів для неухильного виконання.

7.2. Розглянути означене питання на педагогічній раді навчального закладу до 5 березня 2013 року.

7.3. До 10 березня 2013 року  у відділ освіти подати:

-   інформацію про перелік предметів державної підсумкової атестації у 9-х та 11-х класах з зазначенням кількості учнів , що складають іспит, та дати проведення;

- відомості про необхідність проведення дострокової державної підсумкової атестації.

7.4. До 5 квітня 2013 року у відділ освіти подати проект наказу про  склад  комісій для проведення державної  підсумкової атестації  в навчальному закладі в 2012-2013 навчальному році та розклад проведення ДПА ( в 2-х примірниках).

7.5. Протягом  травня-червня подати у відділ освіти  медичні довідки та заявки на документацію для державної підсумкової атестації учнів 9-х і 11-х класів, які хворіли під час проведення атестації.

8. Відповідальність за підготовку,  організацію і проведення державної підсумкової атестації, урочистого вручення документів про освіту та випускних вечорів у загальноосвітніх навчальних закладах району покласти на головного спеціаліста відділу освіти  Крамаренка Ф.В..

9. Даний наказ довести до відома керівників загальноосвітніх навчальних закладів і забезпечити його виконання.

10. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

     

Начальник   відділу освіти                              В.М. Савицька

Переглядів: 1538 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: