НАКАЗ ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ НАСССР
06.12.2019, 11:17

 

Червонокутський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

Жашківської районної ради Черкаської області

 

Н А К А З

03.12.2019 № 78-к

 

 

НАКАЗ

 

 

 

Про створення в Червонокутському ЗЗСО І-ІІІ ступенів

робочої групи по впровадженню

системи НАССР

 

На виконання Законів України «Про освіту», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», ДСТУ ISO 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISO 22000:2005, IDT), Наказу Мінагрополітики України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах …»

Мета впровадження системи НАССР: оператори ринку повинні розробити та запровадити ефективну систему НАССР, що дозволяє: контролювати усі небезпечні фактори, які можуть бути у харчовому продукті. Застосування НАССР передбачає розробку та впровадження НАССР операторами ринку процедур для підтримання гігієни у всьому харчовому ланцюгу, які необхідні для виробництва та постачання безпечних харчових продуктів для споживання людиною, а також правила поводження з харчовими продуктами.

 

 

 

НАКАЗУЮ:

 

Для впровадження системи НАССР у Червонокутському ЗЗСО І-ІІІ ступенів

  1. створити групу у складі:

Голова групи: Ішунін С.В., директор

Секретар: Гладишевська Г.М.,заступник директора з навчально-виховної роботи

Члени групи: Цимбалюк Ю.Ю.., вчитель англійської мови

Лісовий О.П., завідувач господарства

Герелишин О.М., медична старша

Недоступ О.Б., кухар

 

  1. Групі НАССР в закладі з урахуванням своїх знань та досвіду проводити аналіз

(дослідження) небезпечних факторів з метою визначення, які з них необхідно усунути, зменшити до прийнятного рівня або попередити їх появу для виготовлення безпечних харчових продуктів:

2.1. Належне планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень для уникнення перехресного забруднення;

2.2. Вимоги до стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, калібрування тощо, а також заходи щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок;

2.3. Вимоги до планування та стану комунікацій – вентиляції, водопроводів, електро- та газопостачання, освітлення тощо;

2.4. Безпечність води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;

2.5. Чистота поверхонь (процедури прибирання, миття і дезінфекції виробничих, допоміжних та побутових приміщень та інших поверхонь);

2.6. Здоров’я та гігієна персоналу;

2.7. Захист продуктів від сторонніх домішок; поводження з відходами виробництва та сміттям, їх збір та видалення з потужності;

2.8. Контроль за шкідниками, визначення виду, запобігання їх появі, засоби профілактики та боротьби;

2.9. Зберігання та використання токсичних сполук і речовин;

2.10. Специфікації (вимоги) до сировини та контроль за постачальниками;

2.11.Зберігання та транспортування;

2.12. Контроль за технологічними процесами;

2.13.Маркування харчових продуктів та поінформованість споживачів.

До 01.11.2019

  1. Гладишевській Г.М.,заступнику директора з НВР, розмістити наказ на сайті закладу.
  2. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Директор С.В.Ішунін

Категорія: Мої файли | Додав: shkola1
Переглядів: 581 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: