14:05
Профспілка просить Порошенка зробити школи безпечними

Профспілка просить Порошенка зробити школи безпечними

Профспілка працівників освіти і науки просить президента Петра Порошенка сприяти тому, аби українські заклади освіти стали безпечним середовищем для всіх учасників освітнього процесу. Про це йдеться у зверненні профспілки до президента України.

Зокрема, у профспілці наголошують, що подія, яка сталася 16 січня 2019 року з вчителем фізкультури столичного ліцею № 157 Ігорем Матвієнком, якому було нанесено тілесні ушкодження батьком учня, викликала глибоке занепокоєння та суспільне обурення.

«З огляду на те, що робота освітянина мирна і не передбачає прямої загрози життю та здоров’ю, вважаємо неприпустимим, що в закладах освіти столиці європейської держави людина не може почуватися у безпеці», - йдеться у зверненні.

Також у профспілці, посилаючись на норму статті 54 закону «Про освіту», в якій зазначено, що педагогічні працівники мають право на безпечні і нешкідливі умови праці, наголошують, що ця норма має перейти з диспозитивної у практичну.

Враховуючи викладене, Профспілка працівників освіти і науки закликала президента надати відповідні доручення щодо розроблення та впровадження національної програми «Безпечний заклад освіти».

Переглядів: 259 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: