15:40
Шкільний етап конкурсу ім. П.Яцика

    З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу та наказу Управління  освіти і науки  від 18.10.2016  № 262  9 листопада в Червонокутській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 серед учнів 3-11 класів було проведено І (шкільний) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У Конкурсі взяла участь така кількість учнів:

3 кл. – 4

4 кл. – 5

5 кл. – 4

6 кл. – 5

7 кл. – 7

8 кл. – 5

9 кл. – 3

10 кл. – 2

11 кл. – 4

Всього – 39 учнів

За результатами завдань на ІІ (районний) етап Конкурсу рекомендуються такі учні:

4 кл. – Музика Д.

5 кл. – Демченко А.

7 кл. – Бухенська Д.

8 кл. – Дем'янчук А.

10 кл. – Кінаш А.

11 кл. – Лисенко О.

 

Також 9 листопада вчителями української мови та літератури було проведено святкову лінійку «Мова – душа народу» (до Дня української писемності та мови). Школа долучилася до урочистого відзначення цієї славної дати, адже ми – українці. Живемо в Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.

Рідна мова моя, поетична , пісенна,

Пелюсткова і ніжна, як спів солов’я.

Як народу душа: щира, добра, натхненна,

Ти найкраща у світі, бо рідна моя!

        Ведучі свята Орлов О. та Дем'янчук А. зазначили, що для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.  Тож прозвучали гарні поетична слова про рідну мову у виконанні учнів 5 класу – Демченко А., Кононенко Л., Чередник Т.; 6 класу – Непотрібної Д., Осадчої А., Волощенко Ю., Ожерельєвої О. Зачарували присутніх пісні у виконанні учнів 7 класу: «Україно моя, Україно», «Батьківська мова», «Краща мова єднання – це українська».

Ну а яке ж свято мови проходить без дотепного слова? Розвеселили глядачів українськими гуморесками та комічними сценками учні 8 класу – Кловак Т., Лисак О, Буханистий О., Русаловський О.

Ми – діти вільної України. Тож любімо рідну мову, не давайте себе збити з дороги тим, у кого замість серця камінь. Дослухаймося до людей, що вболівають за чистоту мови.

Не цурайтеся мови, люди,

Рідного джерельця.

Хай вона струмочком буде,

Хай дійде до серця.

Хай вона в піснях лунає

Кожен день і в свято.

Соловейком хай співає

В українській хаті.

Переглядів: 362 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: