10:15
Звіт роботи шкільної бібліотеки

За 2015 – 2016 навчальний рік в Червонокутській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №1 бібліотекарем Загребельною Яніною Петрівною була проведена така робота.

         З серпня місяця проведена перереєстрація читачів, підбір літератури до першого уроку «Чим може пишатися українець?»  До дня визволення від німецько – фашистських загарбників створено виставка «Вічна пам'ять». Відбулася екскурсія першокласників до шкільної бібліотеки. Оформлено виставку «Нові надходження». Проведена акція до всесвітнього дня бібліотек «Моя улюблена книга для шкільної бібліотеки» та проведений урок-бесіда «Яка роль книги у моєму житті». Проведені виставки літератури з дня народження видатних письменників.

         До Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек були проведені такі заходи: виховна година «Всім серцем любіть Україну», конкурс малюнків та плакатів «Моя родина  Україна», книжкова виставка «Він віддав своє серце дітям» ( В.О. Сухомлинський),  було переглянутий фільм «Діти України за єдину Україну», проходила виховна година «Нехай запанує мир та спокій», оформлено куточок «Славлю свою Україну, єдність її і героїв її», книжкова виставка «Живуть у пам’яті народу його вірні дочки і сини», куточок-виставка «наші герої не вмирають», читацька конференція «Збережемо пам'ять про подвиг», оформлено куточок «Моє рідне село», читання віршів про Україну «Молюсь за тебе Україно».

         В жовтні місяці проходила виставка до Дня захисника України та до Дня українського козацтва також проходив бібліотечний урок мужності. Проведено заходи до Дня української писемності та мови: святкова лінійка та книжкова виставка.

         До Всесвітнього дня боротьби із СНІДом оформлена викладка літератури «Шкідливі звички до чого це призводить?», «Що таке туберкульоз?». Також був оформлений куточок «Жертвам голодомору присвячується!»

         Проведена підбірка літератури до новорічних свята та до свята Святого Миколая Чудотворця.

         В січні проводилися поетичні читання до Дня народження В. Сосюри.

         Проаналізовані читацькі формуляри. Проведена робота книжкових лікарень. Оформлена виставка літератури «Без мови рідної юначе, й народу нашого нема». Проведено підбірку матеріалів до Дня Святого Валентина. До Дня народження Л. Українки проходила «Поетична свічка» та  виставка творів.

         Активно прийняли участь у заходах присвячених пам’яті  Т.Г. Шевченка виставка «Ми чуємо тебе Кобзарю, крізь століття», перегляд літератури, голосне читання, конкурс читців, вікторини.

         Проведена допомога в розробці сценарію до 8 березня. До Дня народження М. Рильського та Л. Костенко проходили читання.

         Прийняли участь у Дні сміху, Всесвітньому дні здоров’я. Оформлено виставки «На допомогу майбутньому студентові», та «Чорнобиль  -  біль наш довічний». Відбулася читацька конференція «Література розстріляного відродження».

         Оформлено формуляри учням 1 класу та прийнято їх до читачів шкільної бібліотеки.

         В травні проведена робота з боржниками. Прийнята участь у святкуванні 9 травня та Дні матері.

         Складені рекомендаційні списки літератури на літо.

Переглядів: 567 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: