09:06
Новий лідер учнівського самоврядування Черкащини

Учнівське самоврядування Черкащини обрало нового лідера

Учнівське самоврядування Черкащини обрало нового лідера

   Сучасна молодь - рушійна сила суспільства. Враховуючи якісно новий вектор розвитку нашої держави, формування активної громадянської позиції та усвідомлення демократичних цінностей має пріоритетне значення для учнів. А співпраця молодіжних осередків самоорганізації з представниками влади – актуальне питанням сьогодення. 

   15 квітня 2015 року на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбулася звітно-виборча конференція Ліги старшокласників області за участю заступника директора департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Оксани Сімушіної, ректора ЧОІПОПП Наталії Чепурної.

   До учасників обласної конференції Ліги старшокласників звернулася заступник директора департаменту: «Хочу привітати вас креативних, активних, молодих, завзятих. Ліга старшокласників була створена у 2006 році. За цей час вона стала знаною не лише в області, а  і на всеукраїнському рівні».

   За словами Оксани Сімушіної, упродовж 2014 року завдяки лідерам, їх  кропіткій роботі, завдяки креативному бажанню творити, на обласному рівні було проведено понад 10 великих заходів. Якщо говорити про рівень районів та міст, то упродовж року налічується понад 1000 різноманітних заходів, що запам’яталися одноліткам, батькам, учителям. «Упевнена, що на Черкащині Ліга старшокласників є дієвою, що всі ви умієте працювати, творити. Всі ми знаємо, що дякуючи вашому бажанню, устремлінню, ви проводите багато акцій, заходів, ви змогли вибудувати роботу зі своїми однолітками таким чином, що вони відгукуються на всі ваші пропозиції і підтримують вас», - зазначила заступник директора департаменту освіти і науки Черкаської ОДА.

   Своїми враженнями від подій, що відбуваються на Сході України, поділився з присутніми театр «Точка зору» Золотоніської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради. У виставі театрального колективу піднято питання людського аспекту під час військових подій: людяність, любов до ближнього, цінність людського життя.

   Президент обласної Ліги старшокласників Олександр Кравець зі своїми помічниками розповіли про участь у Всеукраїнському зборі лідерів старшокласників, про діяльність обласної Ліги старшокласників у 2014/2015 навчальному році.

   Завітала на захід Світлана Трофімова, депутат Черкаської обласної ради, яка привітала лідерів учнівського самоврядування, вручила подарунки.

   Підсумки роботи Ліги старшокласників в Інтернет-проекті «Ми – патріоти Черкащини» за 2014 рік підвела старший викладач кафедри освітнього менеджменту та педагогічних інновацій ЧОІПОПП Юлія Зоря. Переможці проекту отримали дипломи та нагороди. 

   Також Юлія Зоря доповіла про ходу обласного квесту «Прапор доброчинності».

   Завершилася звітно-виборча конференція виборами  нового лідера – президента Ліги старшокласників Черкащини.

   Ним став учень 9-го класу Черкаської спеціалізованої школи № 28, Віталій Неділя. Допомагати йому буде учениця цієї ж школи, Анна Буценко, яка стала заступником президента Ліги.

    Вітаємо Лігу старшокласників Черкащини з обранням нового президента!

За інформацією департаменту освіти і науки Черкаської ОДА

Переглядів: 382 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: