11:40
Тиждень світової літератури

   З 16 по 20 лютого 2015 року в школі проходив Тиждень світової літератури.

    Література як один із видів мистецтва покликана збуджувати естетичні почуття. Головне – не залишити дитину байдужою, намагатися створювати такі умови, коли кожен захоче висловитись, а ще краще – коли блищатимуть очі, червонітимуть щоки від захоплення чи то думками і вчинками героїв, чи то власними думками.  Саме тому впродовж тижня пройшло чимало  змістовних заходів, які зацікавлювали дітей не лише програмовим матеріалом, але й надавали їм додаткову інформацію, сприяли формуванню в них уявлень про єдність світового літературного,культурного й цивілізаційного процесу.

   В рамках проведення Тижня світової літератури відбулися заходи, які були спрямовані на організацію творчої та пошукової діяльності, розвиток художньо-естетичних смаків, дитячої винахідливості та кмітливості. Тиждень розпочався усним журналом «З Україною в серці», завдяки якому учні 5 – 11 класів дізналися про зв'язок нашої Батьківщини з іменами багатьох світових митців слова.

У вівторок, 17 лютого, для учнів 5 – 8 класів було проведено вікторину «Світ літератури», яка викликала немало емоцій і пристрастей. Переможцем вікторини став учень 8-го класу Березенко Д.В середу,18 лютого, відбулася виставка-конкурс малюнків «Сторінками улюблених книг» серед учнів 5 – 7 класів, де активну участь взяли і учні 1 – 4 класів. Перше місце розділили  учениці 7  класу: Гладишевська Г. («Дюймовочка»), Якубенко А.(«Мауглі»).  Плідно підготувалися до участі в літературному КВК, який відбувся 20 лютого, учні 8 і 9 класів. Перемогу здобула команда «Літературознавці» ( 9 клас).

   Найактивніші учасники Тижня були нагороджені Грамотами, Подяками та солодкими призами.

     Протягом Тижня всі учні отримали змогу торкнутися найвизначніших перлин світової літератури.

Переглядів: 429 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: