09:59
Про відзначення 80-річчя з дня народження Василя Симоненка

            Враховуючи значення літературної спадщини видатного українського письменника і громадського діяча В.А.Симоненка, в Червонокутській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 Жашківської районної ради Черкаської області протягом 22-26 грудня 1914р. було проведено ряд заходів по вшануванню пам’яті витязя молодої української поезії.  Зокрема в шкільній бібліотеці було обладнано куточок «Радимо прочитати: творчість Василя Симоненка». Організовано виставку книг письменника. 23 Грудня   було оголошено та проведено шкільний конкурс «Читець-декламатор» на найкраще прочитання поезії. В конкурсі взяли участь учні 3-11 класів. Перемогу здобула учениця 6 класу Дем’янчук Аліна з віршем «Ти знаєш, що ти – людина?», посівши почесне 1 місце; 2 місце завоювала  учениця 10 класу Скляренко Наталія з віршем «Перехожий» , 3 місце за рівнем глядацьких аплодисментів отримала учениця 5 класу Бухенська Дарина  з віршем  «Україно! Ти для мене диво».

     24 Грудня у світлиці школи  було організовано читацьку конференцію «Василь Симоненко – лицар на білому коні в українській літературі».

   25 Грудня зусиллями учнів  5 – 7 класів було проведено тематичну лінійку «Життя великого українця – Василя Симоненка». На якій ведучі познайомили присутніх з життєвим та творчим шляхом поета, журналіста. Зачарував присутніх спів учнів школи: Кононенко Л.(3 кл.),                          Музики  А.(11кл.), учнів 5 класу з музичними композиціями: «Україно! Ти для мене диво»,  «Народ мій завжди буде!», «Гей, нові Колумби  й Магеллани». Незабутню інсценізацію про дитячі роки поета подарували учні 7 класу: Гладишевська Г., Гайдай І., Гоменюк  Б., Островий М. Сподобався усім танець у виконанні дівчат 5-6 класів на слова поезії «Лебеді материнства».

Переглядів: 521 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: