14:24
Пробне ЗНО

    ШАНОВНІ МАЙБУТНІ АБІТУРІЄНТИ!

   Не забувайте, що 1 листопада 2014 року розпочнеться реєстрація на пробне ЗНО, яка триватиме до 15 грудня.  Метою пробного ЗНО є ознайомлення майбутніх абітурієнтів з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Окрім того діти навчаються розподіляти час, який надається для виконання тестових завдань, мають змогу пройти і психологічну адаптацію до основної сесії ЗНО.

       Саме  пробне тестування відбуватиметься упродовж двох сесій: 21 березня 2015 року – з української мови та літератури, та 28 березня 2015 року – з біології, хімії, географії, фізики, історії України, математики, російської мови, іноземної мови. Пробне тестування є платною послугою, вартість якої не змінилися у порівняні з минулим роком і становить 89 гривень.

      Слід зазначити, що у 2015 році зовнішнє незалежне оцінювання пройде за тією ж процедурою, що й в попередні роки, за виключенням п’яти нововведень, які внесені після довгих дискусій із представниками громадськості та ретельного аналізу ЗНО 2014 року. Відтепер Український центр оцінювання якості освіти пропонує впровадити новий підхід визначення результатів ЗНО. Зокрема, для того щоб зробити оцінку ЗНО об’єктивною, запроваджено, як у більшості країн, де практикується незалежне оцінювання, поріг «склав ЗНО» та «не склав ЗНО». Всі, хто не склав ЗНО – не можуть стати студентами. Усі, хто склав ЗНО – їхні результати визначаються від 100 до 200 балів і вони можуть стати студентами.

         Друга новація – це відмова від сертифікатів ЗНО минулих років.

     У 2015 році Український центр оцінювання якості освіти також впроваджує тести дворівневої складності з двох предметів: української мови і літератури, математики. Повідомляється, що тест буде складатися з двох частин - базовий, який складатимуть всі абітурієнти без виключення з української мови і літератури та базовий з математики – для абітурієнтів, які вступатимуть на спеціальності, де потрібна математика.

       Абітурієнт при реєстрації на ЗНО вказуватиме який тест та якого рівня складності він складатиме. Традиційно базовий тест має складатися із 60% завдань середнього рівня складності, 20% - складних і 20% - простих. У тесті підвищеної складності це співвідношення буде змінене та складатиметься з 60% складних завдань, які не будуть виходити за межі шкільної програми. Щодо оцінювання, то абітурієнт, який складатиме тест двох рівнів складності отримає дві оцінки – за базовий і за поглиблений. Також попередньо передбачається, що абітурієнти матимуть змогу складати дворівневі тести і на пробному ЗНО.

        Ще одним нововведенням є, що у цьому навчальному році поєднають державну підсумкову атестацію з української мови з тестом ЗНО з української мови і літератури для всіх випускників загальноосвітніх шкіл. Для цього у базовій частині тесту буде виділені завдання, що стосуватимуться української мови, тому що ДПА буде складатися тільки з української мови. Виконання цих завдань будуть оцінюватися за шкалою від 1 до 12 балів, а результати виконання цієї частини тесту заноситимуться в атестат про загальну середню освіту.

        Щодо переліку предметів, з яких проводитиметься зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році, то нещодавно вилучено всесвітню історію та світову літературу.

Переглядів: 405 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: