14:48
Для випускників 11 класу 2013/2014 навчального року
  11 лютого 2014 року в інформаційному агентстві ЛІГАБізнесІнформ відбулася прес-конференція з директором Українського центру оцінювання якості освіти Іриною Зайцевою на тему «Реєстрація на ЗНО-2014 – зволікати не варто».

       Від початку реєстрації , а саме від 3 січня, і до сьогодні вже зареєстровано 87 213 осіб, із них – 75 532 – випускники цього року.

      Ірина Павлівна озвучила, що вже довелося відмовити значній кількості потенційних учасників тестування. На 11 лютого їх кількість сягнула 2 243 особи, на відміну від минулорічних 1 467. Основна причина – помилки в документах, недостовірність інформації або не бажання надавати особисті дані здебільшого з релігійних причин.

        До 19 березня кожен охочий ще має змогу виправити помилки, внести необхідні зміни до реєстраційних документів та подати заяву на здобуття сертифіката.

Рейтинг дисциплін, що їх обирають для ЗНО цього року:

· Українська мова та література

· Математика

· Історія

· Англійська мова

· Хімія

За словами Ірини Зайцевої, збільшився попит на хімію та всесвітню історію, також у абітурієнтів побільшало цікавості до англійської мови, хімії, світової літератури, поменшало – до історії України та географії.

Водночас директор УЦОЯО зауважила: "Новацій не буде у змістовній частині тестів, бо шкільна програма не змінилася, однак доведеться більше думати…”

Сертифікати з 2008 – 2013 також діятимуть. Вартість повторного тесту становитиме 84 грн.

Також директор УЦОЯО порадила абітурієнтам не зволікати з поданням документів, адже в останні дні реєстрації попит максимальний, а також готуватися до тестів як самостійно, так і з педагогами. Не зайвим буде й вивчення щорічних звітів Центру оцінювання щодо проведення ЗНО, де можна відшукати корисну інформацію, що допоможе систематизувати знання та перейняти чужий досвід у складанні тестування.

У Черкаській області у 2014 році очікується 7893 випускники шкіл. 2454 (31%) з них уже офіційно зареєструвались для участі в ЗНО.

Однак просимо майбутніх абітурієнтів активізуватись, щоб не втратити можливість стати щасливими студентами у 2014.
Переглядів: 551 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: