13:56
Пам'яті жертв голодомору

      У суботу 24 листопада, вся   Україна  й увесь світ вшановуватимуть пам'ять мільйонів жертв Голодомору   1932-1933 років.

    Голодомор  1932-33 років є одним із найжорстокіших злочинів ХХ  століття і залишається незагоєною раною в історії України. 

  79 років тому мільйони синів і доньок України, мільйони  невинних людей, мільйони наших рідних і близьких  були без жалю винищені Голодомором.  Тоталітарний комуністичний режим свідомо спланував і здійснив  терор нашого народу голодом.

   79 років тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити  життя  всієї нації.  Голодомор приніс не лише страждання і смерть.  Він посіяв страх серед людей.  Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам'ять про  усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.

     Пам'ять про трагедію Голодомору  є важливим чинником єдності українського суспільства.  Нашим спільним  обов'язком  є зберегти цю пам'ять та передати її наступним  поколінням.  І сьогодні саме від нас, вчителів, в значній мірі  залежить чи збережуть пам'ять про убитих голодом  у  1932-33 роках наступні  покоління  українців.

     І у нашій школі  ми також залишилися   небайдужими  до  жертв  Голодомору.  Класні керівники та класоводи провели  у поминальний тиждень  19-23 листопада  Уроки пам'яті,  виховні години.   23 листопада  відбулася тематична лінійка  «Збудуймо  пам'яті  негаснучий собор».  Діти слухали оповідки тих людей, які бачили це лихо на власні очі та передали це своїм дітям та  внукам.

     Голод 2932-33 років чорніє великою плямою на демографічній карті  України, втрат від цього ще не  вдалося повернути – ні  матеріальних, ні тим більше людських.

   Пам'ять про голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі.

Переглядів: 792 | Додав: shkola1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: